Over ons

ABBAQUEENS

Fall head over heels in love with ABBA...
All over again ...!!!

Anita FRIEDA ANITA

Anita (Frieda) is opgegroeid in een klein Nederlands dorpje bij een zeer muzikale familie. Op haar 12 jaar had ze een eigen bandje “SAVAGE”. Daarna “GUINNESS” waar ze frontvrouw was. Later kreeg ze de vraag vast in het koor te zingen bij Rob de Nijs.

22 jaar werkte Anita actief als backing vocaliste bij vele Belgische en buitenlandse artiesten zoals : Belle Perez, Clouseau, Will Tura, Randy Crawford, Gordon, Johnny Logan, Blondie en vele anderen en dit alles naast vaste backing vocal bij Rob de Nijs. Met deze artiesten werkte ze live, in de studio + voor radio- en tv-shows.

Na de geboorte van de kinderen stapte ze even uit de showbusiness. Met muzikaal bloed in de aderen neem je de draad echter snel weer op en deze keer neemt ze de lead vocals voor haar rekening.

Het Abba repertoire spreekt haar enorm aan, geen eenvoudige kost maar wel een geweldige uitdaging. Gaande weg komt Wendy (Agnetha) op haar pad en het klikt van bij de eerste muzieknoot.

Door de koppen bij elkaar te steken bloeit het concept “ABBA-QUEENS” open en alles moet hiervoor wijken. Het ABBA repertoire is haar passie & habitat : Anita is er mee opgegroeid. "Het is enorm geweldige, interessante en inspirerende muziek". Dat zie je als ze op het podium staat, in haar “muzikale biotoop”!

ABBAQUEENS ABBAQUEENS Vocals | Duo

In the 1970's the music scene was dominated by DISCO.

Into that world steps Swedish POP-sensation: ABBA

Wendy AGNETHA WENDY

Wendy (Agnetha) zette haar eerste muzikale stappen bij het orkest van haar papa .

Door de jaren heen leerde ze de knepen van het vak en was zij actief als lead zangeres in verschillende coverbands.

Al gauw nam ze haar eerste single op met het duo "Blush", waar ze zowel radio- als tv-programma's waaronder "Tien om te Zien" mee haalde.

Ook als backing vocaliste was zij een vaste waarde op het podium voor artiesten zoals Kate Ryan, Johnny Logan, Jo Lemaire, Barbara Dex, John Terra, Gene Thomas, Nicole en Hugo, Willy Sommers, Garry Hagger, Kathleen Aerts (K3) en tal van andere artiesten.

Op het podium is ze één brok energie en enthousiasme en neemt ze elk genre van muziek voor haar rekening.

Met "Abba Queens" laat ze horen en zien dat haar hart & ziel in de muziek liggen, en dat mag gehoord worden ...

MANAGEMENT:Hoogveldweg 24 b9, 2500 lier

+32 (0)3.480.50.53
+32 (0)474.92.02.27 (Anita)